Specialkan menu hari ni.. hee.. semalam aku balik Tangkak rumah wak nin.. wak cakap daun Rozzele ni sedap buat singgang.. kalau nak tau Asam rebus dengan masak singgang ni sama la bendanya.. since wak kata sedap, aku pun berlari pergi petik nak try punya pasal.. jom aku share kan resepinya.. cara buatnya senang je.. bezanya kita tak pakai air asam, tapi kita ganti dengan pucuk Rozzele ni.. sebabnya daunnya jadi masam bila rebus nanti..
Ok jom prepare..
Bahan-bahan
Ikan 2 ekor potong dua
Bawang besar dihiris
Halia sikit dihiris
Bawang kecil dihiris
Bawang putih dihiris
Serai dititik
Pucuk rozzele
Gula dan garam sebagai perasa
Cara-caranya
1) tumis semua bahan yang telah dihiris sampai naik bau
2) masukkan air dan masak sampai didih
3) masukkan daun rozzele. Masak sampai layu
4) masukkan ikan. Reneh sampai masak
5) masukkan garam dan gula/ perasa
Dah siapp.. daun rozzele tu memang akan hancur ye..